Mei is ook de maand dat veel mensen druk bezig zijn met het regelen van de zomervakantie.
Voorpret! Niets mooier dan vakantievoorpret en vakantieherinneringen.
Gaan jullie met ons mee in deze vakantiebeleving? Vakantie-herinneringen komen soms spontaan boven borrelen. Natuurlijk zijn er de vakanties met je gezin maar wij hebben ze ook van veel langer geleden, jij ook?
Wij namen ook altijd liters olijfolie mee uit de
zuidelijke landen, hier was dat nog niet zo ingeburgerd. Het zat vaak in een
blik, zo mooi! En nu 100 jaar later, kun je gewoon bij de Hollandse
supermarkten olijfolie in blik krijgen. Geweldig. Blik leeg? Gebruik het eens als vaasje.
Zet er wel even een glas in want de olijfolie krijg je er nooit helemaal uit gespoeld en of
je bloemetjes daar nou zo van houden... het zou me verbazen.
Bij vakanties horen herinneringen en souvenirs, een mini Eiffeltoren of een afzichtelijk vaasje uit Venetië, ze belanden uiteindelijk vaak bij de Kringloopwinkel… En kijk daar struinen de dames van de Villa MaSi dan weer rond…. Zijn ze niet geweldig van lelijkheid?
In de vakantie eten we vaak ook anders en we nemen ons voor thuis voortaan heel anders te gaan koken. Maar ach de piepers zijn dan toch weer favoriet en het karbonaadje smaakt weer lekker vertrouwd. Maar de herinneringen blijven…
Een makkelijk recept wat we je niet willen onthouden;
lekker voor/tijdens/na elke vakantie; Tonijntapenade (met dank aan www.AH.nl).
Het is een makkie en o zo lekker! Lekker smullen dus.
PS de aanmeldingen voor onze workshops 'Zin in de zinderende zomer' druppelen al lekker binnen. Dus als je je nog niet hebt aangemeld maar wel plannen hebt... laat het ons weten! (voor data en info zie eerdere weblog)
XX Mariska en Sigrid
Komt ie:

Laat de tonijn met de olie in een schaal glijden en maak de
tonijn met een vork zo fijn mogelijk. Meng met de vork de tapenade en naar
smaak chilipeper door de tonijn. Meng er vervolgens 1 el kappertjes en de helft
van de olijven door. Schep de tonijn tapenade in een mooi schaaltje en strooi
de rest van de kappertjes en de olijven erover. Laat de smaken minimaal 30 min.
intrekken. Serveer op kamertemperatuur met geroosterd brood of (kant-en-klare)
bruschetta. Mjammmmmmmie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten